Oost Achterhoektocht

Zondag 7 mei organiseert TC Velocé de ‘Oost-Achterhoektocht’met verschillende afstanden voor RACE en ATB. Starten kan vanaf 8:30 uur, op het ‘Dorpsplein’ in Zieuwent. De racefietsers kunnen kiezen uit afstanden van 80, 100 en 120 km. De mountainbikers kunnen kiezen uit routes van 30, 40 en 55 km.

De racefietsers vertrekken op een vernieuwde route vanuit Zieuwent, via Ruurlo en Barchem richting Lochem. Vanaf Lochem gaat de tocht verder via Diepenheim naar Markelo, waar de route over enkele heuvels gaat en via Harfsen richting Gorssel. De 80 km route gaat na Diepenheim via Harfsen terug, terwijl de 100 km nog doorgaat via Gorssel en Almen. De 120 km route maakt een extra lus achter langs Gorssel en Epse heen, waarbij we langs de ooievaars fietsen. Terug gaat ’t dan via Almen, Vorden en Vierakker.

De mountainbikers vertrekken via de Kerkepaden het dorp uit en gaan via ’t Kevelder en ‘t Roetslat naar Lievelde. Vanuit Lievelde gaat ’t richting De Schans en Vragender. De 55 km maakt een extra verrassende lus om Vragender heen om, vervolgens weer in De Schans terug te keren. Na de nodige technische trails in De Schans gaat de route via ’t Klooster, houtwallen en bosjes, richting Groenlo. Van daaruit gaat de tocht naar de andere kant van Lievelde om, door natuurgebied ’t Kalverbrook, terug te keren naar de Kerkepaden op Zieuwents grondgebied. Kortom veel verrassende trails en nieuwe elementen in de route!

Starten is mogelijk vanaf het ‘Dorpsplein’ in het hart van Zieuwent aan de Dorpsstraat. Inschrijven kan vanaf 8:30 uur, in Herberg ’t Witte Paard. Naast voldoende parkeer ruimte, is er mogelijkheid om te douchen. Op het start/finish terrein zijn diverse nieuwe fietsen te testen en bij Herberg ’t Witte Paard kan men na afloop nog even rustig ‘nafietsen’ op het terras, waar van alles verkrijgbaar is om, heerlijk uit te blazen.

Foto’s van voorgaande jaren bij te bekijken op in het foto album.