Velocé weekend – 26 t/m 28 juni 2020

De activiteitencommissie heeft het idee bedacht om dit jaar het Velocé weekend richting Tecklenburg in Duitsland te organiseren. De data zijn 26, 27 en 28 juni 2020.

Dit gebied ligt net over de grens bij Enschede en is met de auto in een uur te bereiken en op de racefiets ben je er na ongeveer 110 km trappen. Het gebied rondom Tecklenburg is werkelijk prachtig: Glooiende en verkeersluwe wegen, kleine dorpjes, Eine Bierstube hier en daar, weilanden, gele koolzaadvelden en verkeer dat mensen op een racefiets nog respecteert.

Oh ja… en venijnige klimmetjes. De reden om naar dit gebied te gaan fietsen? Wellicht zeggen namen als Lärchenweg, Sundemstrasse, Hoppenliet of Alter Postweg je niets, onderschat deze keurig Duits klinkende straatnamen niet! Stijgingspercentages variërend van 10 tot maximaal 25 procent zijn niet voor verwaarloosde kettingen weggelegd.

Op een rondje van 120 kilometer kunnen met gemak 2000 hoogtemeters weggetrapt worden als je dat wilt. Maar je kunt er ook rondjes maken zonder te veel hoogtemeters omdat het een smalle heuvelrug is met een vlak achterland, kortom een gebied waar iedereen zich kan uitleven op zowel de racefiets als MTB. Gezien de afstand vanuit Zieuwent is het óók goed te doen om eventueel een dag(deel) later aan te sluiten.

Meer informatie volgt later.