Leden informatie

Welkom!

Hartelijk dank voor je lidmaatschap van TC Velocé, de fietsvereniging uit Zieuwent, voor zowel race als ATB. Lid zijn van onze vereniging houdt in dat je met een aantal nieuwe begrippen in aanraking komt. We hopen je snel wegwijs te maken binnen onze vereniging door middel van deze informatiebrief.

Inhoudsopgave

 1. Vereniging
 2. Trainingstijden / wegkapiteins
 3. Trainer / Start2Bike
 4. Tochten en andere activiteiten
 5. Materiaal
 6. Kleding
 7. Sponsors
 8. Napraten
 9. Bestuur
 10. Commissies
 11. Kortingen
 12. Activiteiten dames / heren / mix / race / ATB
 13. Lidmaatschap / Contributie
 14. Prikbord / What’s App
 15. Website / Digitale Nieuwsbrief / Facebook / Twitter / emailadres
 16. Wat kan jij betekenen voor de vereniging?

Wij wensen je veel fietsplezier!

 1. Vereniging

We zijn een enthousiaste vereniging voor zowel race als ATB. Buiten het fietsen om organiseren we diverse activiteiten, zo profiteer je van de meerwaarde van het lidmaatschap. Ons ‘clubhuis’ is Het Witte Paard in Zieuwent. De trainingen en tochten starten op het kerkplein in Zieuwent en eindigen daar ook, aansluitend praten we na in Het Witte Paard.

 1. Trainingstijden

We hanteren vaste trainingstijden voor race en MTB:

 • Racen kan op de zondagochtend 8:30, dinsdag- en donderdagavond
 • MTB op de zondagochtend 8:30, woensdagochtend 9:00 en woensdagavond

Van mei tot augustus starten de avond trainingen om 19:00, anders 18:30. Door gezamenlijke trainingen bevordert dit uiteindelijk je prestaties en kan motiverend werken. We starten en eindigen bij de kerk in Zieuwent. We fietsen in verschillende niveaus.

Wegkapitein 

Bij elke training bepaalt een wegkapitein de route, de snelheid en de afstand. Voor alle trainingen geldt: Samen uit, samen thuis!

 1. Trainer / Start2Bike

TC Velocé beschikt over een deskundige trainers. Met enige regelmaat kun je een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan een training. Dit kan zijn een klimtraining, snelheidstraining of techniektraining.

Voor leden maar ook niet-leden bieden we ook de NTFU Start2Bike clinics, voor meer informatie:
https://www.tcveloce.nl/start2bike/

 1. Tochten en andere activiteiten.

Hou hiervoor de website in de gaten en het prikbord.

Wijzigingen worden vermeld op het prikbord op de openingspagina van de website, en in de What’s App groep (meer informatie zie sectie Prikbord / What’s App).

Sommige tochten gaan we gezamenlijk met de fiets naar toe, andere tochten gaan we met de auto. Wil je mee, maar heb je geen bagagedrager, overleg dan of je met anderen mee kunt rijden.

 1. Materiaal

De fiets 

De fiets is vanzelfsprekend het belangrijkste onderdeel. Gelukkig kan je prima beginnen op een goedkope fiets. Het gaat erom dat je eerst de techniek leert beheersen en dat je het fietsen leuk gaat vinden. Je merkt vanzelf of de fiets nog bij je past. We hebben goede contacten met Knippenborg fietsen uit Zieuwent. Daar kunnen ze je adviseren welke fiets het best bij je past. Ook huren behoort tot een van de mogelijkheden.

Dit geldt voor zowel de race als de ATB. Iedere paar jaar organiseren we een technische avond, waar we je leren hoe jij je fiets het best kan onderhouden. Zorg altijd dat je het materiaal in orde hebt, om ongelukken te voorkomen.

De helm 

Je bent bij onze vereniging verplicht een helm te dragen.

 1. Kleding

De kleding moet goed aangepast zijn aan de sport. Zorg ervoor dat je je lichaam goed warm houdt en draag fietskleding en handschoenen. Deze geeft genoeg bewegingsvrijheid en bij eventueel vallen beschermt het je lichaam ook.

We willen als vereniging graag herkenbaar zijn en we dragen dan ook zoveel mogelijk allemaal de clubkleding. Sponsors zorgen ervoor dat je relatief veel korting krijgt op deze kleding.

 1. Sponsors

Sport en het bedrijfsleven weten elkaar gelukkig nog altijd te vinden. Sport is een uitstekende communicatiemix, het verhogen van de naamsbekendheid en het ondersteunen van het bedrijfsimago. Daartegenover staat de sportiviteit en de professionele organisatie van TC Velocé. Zo versterken we elkaar. We stellen onze huidige sponsors aan je voor.

Cuppers Carrosserieën  – Knippenborg fietsen –  RTI – Spieker Hoveniers  – Het Witte Paard  – Spar Zieuwent – Regelrecht Sanne.

Meer informatie op onze website: https://www.tcveloce.nl/sponsors/

 1. Napraten

Na de training of tocht praten we gezellig na in ons ‘honk’ Het Witte Paard in Zieuwent. Zo tref je andere leden, doe je leuke contacten op en wissel je ervaringen uit.

 1. Bestuur

Ons dagelijks bestuur bestaat uit:

 • Voorzitter: (vacant)
 • Secretaris: Koen Beerten
 • Penningmeester & Ledenadministratie: Bob Klein Goldewijk
 • Media & PR: Sanne van Bergen

Zie https://www.tcveloce.nl/contact/

 1. Commissies

TC Velocé is een vereniging met heel veel leden en veel disciplines. We hebben daarom diverse commissies die de verschillende belangen behartigen. In iedere commissie zit een lid van het bestuur.  De indeling is:

 • Sponsor / kledingcommissie > verantwoordelijk voor sponsoring en kleding
 • Activiteitencommissie > organiseert verschillende avonden, tochten, weekend uit
 • Race- / ATB tocht commissie > regelen alles rondom de race en ATB > ook onze eigen Oost Achterhoektocht
 1. Kortingen

Als lid van de vereniging profiteer je van kortingen.

 • Bij aankopen Knippenborg Fietsen 10% korting op onderdelen, kleding, voeding en andere accessoires.
 1. Activiteiten race / ATB / dames / heren / mix

De activiteitencommissie organiseert het gehele jaren diverse activiteiten. Deze kunnen bestaan uit een GPS-avond, lady`s avond, technische avond, begin en eind van het seizoen, Amstel Gold Race, weekend uit en wat verder in aanmerking komt. Via de digitale Nieuwsbrief en het Prikbord word je op de hoogte gebracht.

 1. Lidmaatschap / Contributie

TC Velocé is een fietsclub waar iedereen lid kan worden, waardoor je ook automatisch lid word van de Wielersportbond NTFU. Elk lid fietst op eigen verantwoordelijkheid en risico. Nieuwe leden kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier op deze website.

De contributie wordt jaarlijks tijdens de ledenvergadering vastgesteld en deze is nu € 54,00 voor normale leden. Voor M-leden en ondersteunende leden is de contributie € 18,50, omdat voor hen buiten administratie kosten geen NTFU-afdracht en fietsverzekering geld. Mocht je na 1 september lid worden dan kost het lidmaatschap de helft (€27,00 of €9,25) tot het einde van het jaar, op voorwaarde dat je minimaal het jaar er op ook lid blijft.

Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd met één vol kalenderjaar (van 1 januari t/m 31 december) tenzij het lidmaatschap tijdig is opgezegd. Opzegging van het lidmaatschap kan tot 1 december via email info@tcveloce.nl.

Als lid geniet je van de kortingen benoemd bij punt 11, daarnaast via de NTFU krijg je een fietsschadeverzekering (€ 1.000,-), 6x Fietssport Magazine, korting op de NTFU-toertochten – opleidingen en clinics.

 1. Prikbord / What’s App

Prikbord

Op onze website www.tcveloce.nl staat op de homepage een ‘prikbord’.

Iedereen kan een kort stuk tekst plaatsen voor bijvoorbeeld een keer samen te fietsen, om berichten te plaatsen ga naar https://www.tcveloce.nl/prikbord. Het bestuur plaatst hier regelmatig iets op. Ook wijzigingen voor de tochten op zondag staan hier altijd vermeld. Hou het ‘prikbord’ dus in de gaten.

What’s App

Hoewel alle activiteiten op de website moeten worden vermeld, zijn er zijn ook twee What’s App groepen om nog directer met elkaar af te kunnen spreken, één voor de RACE en één voor de ATB. Stuur een mailtje naar info@tcveloce.nl om te worden toegevoegd. SVP de App-groepen alleen gebruiken voor fiets gerelateerde berichten.

Bob klein Goldewijk is hiervoor de contactpersoon M 06-14443352

 1. Website en Sociale Media

Op onze website www.tcveloce.nl geven we informatie over onze vereniging, hier vind je alles over nieuws, nieuwsbrieven, commissies, aanmeldformulier, contributie, contact, onze eigen Oost Achterhoektocht en andere actuele zaken.

Digitale Nieuwsbrief Periodiek sturen we je een digitale nieuwsbrief. We vermelden meestal zaken zoals activiteiten waar je je voor op kan geven.

Ook zijn wij te vinden of te bereiken op:

Facebook: https://www.facebook.com/tcveloce.nl
Twitter: https://twitter.com/TcVeloce
Strava: https://www.strava.com/clubs/tc-veloce
Emailadres: info@tcveloce.nl

Heb je vragen tot betrekking van de fietsvereniging mag je ons altijd een email sturen. Deze komt binnen bij het bestuur.

 1. Wat kan jij betekenen voor de vereniging?

Onze vereniging draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Ieder jaar vragen we je of je iets zou willen inzetten voor activiteiten voor onze vereniging. Heb je interesse om vrijwilliger te worden laat het ons dan weten via info@tcveloce.nl