CORONA-VIRUS UPDATE 8 MEI

Beste Leden,
 
Zoals deze week bekend gemaakt op de persconferentie door Mark Rutte, staat er een versoepeling van een aantal maatregelen aan te komen. Vandaag in het nieuws werd zelfs in algemene zin gemeld dat sporten in groepen tot 10 personen zou mogen mits 1,5 meter in acht wordt genomen.
 
Helaas geldt dit nog niet voor wielrennen en mountainbiken!
 
Omdat je bij elkaar in het zog fietst, ben je effectief veel dichter bij elkaar dan 1,5 meter, wetenschappers gaan uit van 10-20 meter als veilige afstand afhankelijk van de snelheid waarmee je fietst. Volgende week komt de NTFU en het NOC*NSF met aangepaste richtlijnen voor fietsverenigingen. Tot die tijd blijven de huidige maatregelen van kracht en zijn er geen trainingen en geen andere club activiteiten.
 
Omdat evenementen tot 1 september niet zijn toegestaan, is de Oost-Achterhoektocht die geplant was voor 7 juni ondertussen afgelast.
Voor overige club activiteiten geldt: plannen maken en voorbereiden mag, mits er rekening gehouden wordt met de geldende maatregelen en adviezen ten tijde van de activiteit. Of het nu een fietsweekend is of een “plike-dag” is, vanuit een commissie of een persoonlijk initiatief, ze moeten binnen de richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF en de NTFU vallen.
 
Voor meer informatie:
Wij kunnen ook niet wachten tot we weer samen kunnen fietsen en op het terras zitten, maar het is nog heel even geduld hebben.
 
Met sportieve groeten,
 
Bestuur Toerclub Velocé Zieuwent