Johnny Cuppers, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

2010 – heden Vrijwilliger fietsvereniging TC Velocé

Johnny Cuppers is actief bij het uitzetten van de fietsroutes voor trainingen. Hij is betrokken bij het programma Start2bike, een cursus voor beginnende fietsers. Het landelijk programma van de Nederlandse Toer Fiets Unie wordt enkele keren per jaar door de heer Cuppers en enkele vrijwilligers opgepakt, met het organiseren van training locaties, inschrijving van deelnemers en teamindelingen, etc.

1997 – 2020 Voorzitter RKZVC

De heer Cuppers heeft 23 jaar onafgebroken in het bestuur van RKZVC gezeten, waarvan 19 jaar als voorzitter. Als hoofdbestuurder heeft hij meegewerkt aan het verbeteren van de sportaccommodatie, zoals het realiseren van het nieuwe clubgebouw, kleedkamers en opslagruimte. Ook werd het hoofdveld van kunstgras voorzien en werden lichtmasten geplaatst.

Het 1e team van RKZVC promoveerde naar de hoofdklasse van het amateurvoetbal en de heer Cuppers wist via de sponsorcommissie en goede contacten een goed financieel netwerk rond het 1e team op te zetten.

Als voorzitter heeft hij veel mogelijk gemaakt en het karakter van de club kunnen waarborgen.

2000 – 2019 Redactie magazine PIOT Zieuwent

De PIOT is een cultuur- en sportmagazine dat in Zieuwent jaarlijks 10 x huis-aan-huis wordt bezorgd. Met geschreven sfeerverslagen en opiniestukken droeg Johnny Cuppers bij aan het blad en hield de plaatselijke bevolking zo een spiegel voor over gebeurtenissen in het dorp; een positieve bijdrage aan de leefbaarheid in Zieuwent.

2017- 2021 Bondgenoten Zieuwent

De heer Cuppers heeft zich samen met 7 andere bondgenoten ingezet om de ‘Oude Boerenbond’ te behouden voor Zieuwent. Binnen het traject van vergunningverlening, bouwen en financieringen heeft hij zich ingezet. Het oude Boerenbond-gebouw is verbouwd tot 5 appartementen voor jongere inwoners van Zieuwent.