Oost Achterhoektocht Terugblik

Na maanden van voorbereiding is op 2 van Juni de Oost Achterhoektocht van 2019 gereden. We hadden gehoopt op een iets hogere opkomst, maar de 232 deelnemers waren erg lovend over de tocht. Dit jaar hebben we 2 nieuwe dingen geprobeerd die erg goed ik de smaak zijn gevallen.

Voor de race fietsers is gekozen voor 3 lussen van respectievelijk 60km, 40km en 30km. Hierdoor kon men zelf de afstand samenstellen, waarbij men iedere keer terug kwam voor de pauze op het kerkplein in Zieuwent.

De ATB commissie heeft succesvol een zwakte omgebogen naar kracht. Bij het maken van de routes was het namelijk altijd lastig om vanuit Zieuwent snel op technische bospaden te komen. Dit jaar heeft de commissie een gravel tocht uitgezet en als we de reacties mogen geloven is deze erg goed ontvangen.

De reacties zijn lovend

Op de website fietssport.nl kunnen deelnemers na een tocht een evaluatie invullen. Zeven deelnemers zijn in de pen geklommen. De scores zijn 3x goed en 4x zeer goed en allemaal bevelen ze de tocht aan. Daarnaast hebben voor volgend jaar 43 personen de tocht al weer als favoriet geselecteerd, wat betekent dat ze volgend jaar een herinnering krijgen. Maar ook andere mensen die we gesproken hebben reageren erg positief op de tocht. En daar doen we het voor toch?

Evaluatie

Het bestuur wil de tocht nog graag evalueren met de atb en race commissies en alle andere vrijwilligers. Maar in verband met Kleintje Veloce, Kermis, Veloce Weekend en daarna de vakanties lukt het niet meer om dit op korte termijn te doen. We willen iedereen vragen even je gedachten op te schrijven, je mag ze ons ook alvast mailen, maar in september/oktober komen we hier op terug. Uitnodiging volgt!

Maar namens het bestuur willen we alvast alle commissieleden en vrijwilligers bedanken voor jullie inzet!