START2BIKE NAJAAR 2020

Met 21 enthousiaste deelnemers leerden de eerst les alles op gebied van remmen en schakelen op de MTB. Na de warming up op het sportterrein achter de Waareise in Zieuwent, ging een groep met remmen bezig en de andere met schakelen. Veilig remmen met voor- en achterrem werden geoefend, waarbij de houding, gewicht naar achteren en het voorkomen van slippen werd geoefend. De schakelaars leerden hoe ze geluidloos kunnen schakelen. Even de druk van de trappers, schakelen en dan de druk er weer op. Na een half uur oefenen werd er gewisseld en toen iedereen beide oefeningen goed onder de knie had, werd er afgesloten met een mooie, 10 km lange tocht door het buitengebied van Zieuwent. Volgende week staat het nemen van bochten en rijden in de groep op het programma.

Bij de tweede les in de Besselink Schans werden bochten geoefend en rijden in de groep.

 

Op de Vennebulten werd gewerkt aan balans en hoe obstakels te nemen. Het enthousiasme spat van de groep af. Deelnemers zitten met steeds meer vertrouwen op hun mountainbike.

De laatste les Start2Bike was klimmen en dalen op het Hengelse zand. De deelnemers werd uitgelegd hoe ze veilig en beheerst een afdaling kunnen nemen en hoe ze comfortabel een helling kunnen beklimmen. Aansluitend stond een prachtige tocht door het Zand op het programma. Na afloop was er een diploma voor alle deelnemers.