START2BIKE NAJAAR 2021

Op zondag 27 september na een rondje voorstellen nam Johnny het woord en legde hij een en ander uit betreffende de cursus en gedragscode. Frank nam de fietscheck voor zijn rekening, waarbij het over de fiets zelf en de afstelling ging, om zo ongevallen en blessures te voorkomen. Vervolgens legde Bob een en ander uit betreffende veiligheid,  kleding en uitrusting. Op het sportveld achter de Waareise in Zieuwent hebben we een warming-up en een aantal balans, schakel en rem oefeningen gedaan. Als afsluiting van de morgen hebben we een korte toertocht gedaan door het buitengebied van Zieuwent. De groep werd in tweeën verdeeld en de regels voor fietsen in de groep zijn uitgelegd.

Met een week vertraging, vanwege de afgelasting door het slechte was zondag 10 oktober de tweede les. We starten met een warming-up in 2 groepen naar de Besselink Schans in Lievelde. Er was een klein parcours uitgezet met daarin een baantje met een remvak. Achtereenvolgens werd er opnieuw met achterrem, voorrem en tenslotte met beide remmen geoefend. Het volgende onderwerp van deze les was het rijden van bochten, zowel langzame krappe bochten als bochten op hoge snelheid. De losse zanderige ondergrond van de schans vroeg om de nodige stuurmanskunst. Na alle oefeningen was het tijd de terugtocht te aanvaarden, waarbij we Schans van voor tot achter doorkruist hebben en daarna fietsten we via Lievelde, Groenlo en het Kalverbrook terug naar Zieuwent.

Het thema van de 3e les op zondag 17 oktober was obstakels en balans. We vertrokken we in 2 groepen naar de Vennebulten via voornamelijk kerkepaden en zandwegen, zodat iedereen lekker opgewarmd aan kwam. Daar als werd order andere de ‘surplace’ geoefend, limbo dansen op de fiets en over diverse obstakels van verschillende hoogtes gereden. Nadat iedereen alle oefeningen had gehad, was er nog een klein rondje in het bos uitgezet, waar iedereen individueel nog even rond kon knallen. Daarna stond een afsluitende tocht van 20 km tocht door de Vennebulten, Aaltense Goor en naar Zieuwent op het programma. 

In het Hengelse Zand was op zondag 24 oktober de laatste les van de clinic. Na een slakkenrace en nog een herhaling van wat obstakels, werd aandacht besteed aan het klimmen en dalen. Na een klein uurtje stond de afsluitende tocht kris kras door het Hengelse Zand en een stuk van de MTB route Ruurlo op het programma. 

Bij ’t Witte Paard te Zieuwent vond tenslotte de diploma uitreiking plaats. Onder luid applaus van de aanwezigen kregen de deelnemers naast het verdiende diploma, tevens een NTFU clubblad en een NTFU schoonmaaksetje voor kettingen uitgereikt.